05/10/11 17:48
(http://www.klassa.bg/)

Бойко Борисов: Президент е най-високият пост в държавата

"Президент” е най-високата длъжност в държавата. Дори малко задкулисно, с квотата, която има във Висшия съдебен съвет, СЕМ и на много места, се управлява държавата, да не говорим за съдебната власт. Това заяви вчера премиерът Бойко Борисов пред репортерите, отразяващи форума, на който Министерството на икономиката, енергетиката и туризма представи секторната стратегия за привличане на инвестиции. Борисов реагира остро на въпрос дали обявяването през август на кандидатурата на ГЕРБ за държавен глава не е твърде закъсняло.
“Щом всички считат президентския пост за бягство, защо ме питате дали дебатът през август е закъснял. Какъв дебат да има за пост, който се приема от всички политически партии без ГЕРБ, за бягство?“, реторично попита премиерът. След това Бойко Борисов призова гражданите, ако не са доволни от неговото управление, да си върнат Станишев и Доган пак да ги излъжат. По думите му, 20 години държавата се е борила да оцелява, а той самият иска през следващите години тя да носи приходи, защото с тях се плащат заплати и пенсии.
И вчера продължиха коментарите на лидери на партии за вероятността Бойко Борисов да се кандидатира за президент. В Благоевград председателят на ДСБ Иван Костов заяви: „Последната надежда на ГЕРБ ще влезе в действие, а последната надежда се казва Бойко Борисов, защото те нямат друга кандидатура, с която да твърдят убедено, че ще могат да спечелят изборите.“ Според Костов бъдещият президент ще бъде избран на балотаж. Лидерът на ДСБ обяви, че вероятно официалната номинация на Борисов се бави от ГЕРБ, за да се спестят негативните коментари от конкурентни партии.
От ДПС също коментираха евентуалното участие на Борисов в изборите.
Очевидно би било бягство, ако премиерът се кандидатира за президент в последния момент, каза зам.-председателят на партията Христо Бисеров. Помолен да коментира тезата на Бойко Борисов, че лидерите на партии трябва да се кандидатират за президент, Христо Бисеров обясни, че "хвърлянето на ръкавицата би трябвало да значи Борисов сам да издигне своята кандидатура". В противен случай думите му ще означават хастар на ръкавица, каза зам.-председателят на ДПС.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване