05/10/11 16:40
(http://www.klassa.bg/)

София иска финалите на Световната лига

Премиерът Бойко Борисов поръча на ръководството на волейболната ни федерация да поиска домакинството на финалите на Световната лига през следващата година, обяви шефът на централата инж. Данчо Лазаров. Двамата, както и финансист №1 Симеон Дянков и зам. спортният Лазар Каменов се срещнаха вчера, когато стана ясно, че в новата многофункционална зала в София ще бъде игран последният турнир, който ще дава визи за олимпийските игри в Лондон през 2012 година.
Босът на родния волейбол показа факса, с който президентът на Европейската волейболна конфедерация CEV Андре Майер утвърждава България като организатор на финалната европейска квалификация за Летните олимпийски игри в Лондон. Надпреварата с участието на 8-те най-добри тима от Стария континент за една квота за игрите ще бъде от 8 до 13 май 2012 година в в новата зала. След срещата лично Бойко Борисов поръча на волейболната ни федерация да вземе и финалите на Световната лига догодина. Лазаров сподели още, че след месец може да очакваме подробности и относно изграждането на национален волейболен център - проект, по който се работи. „Добрата новина за българския волейбол и родния спорт е, че получихме правото да организираме финалния европейски квалификационен турнир за олимпиадата през 2012 година. Имам честта като председател на волейболната федерация от името на всичките волейболни приятели да информирам, че новата зала ще бъде открита на 30 юли с мач България - Сърбия. Черно на бяло, както казва премиерът, получихме факса от Андре Майер, с който сме утвърдени като организатори на това най-голямо спортно събитие за Европа следващата година. България ще участва като организатор и домакин с 8-те най-силни от общо 32 мъжки отбора от Европа. Премиерът ни поръча да вземем и финалите на Световната лига догодина, а ние работим по този въпрос, но не гарантирам. Конкуренцията е страхотна. Международната федерация FIVB реши финалите през 2012-а да бъдат в Европа! Имаме шанс, до последно ще се борим. Софийската публика отново трябва да свикне да гледа волейбол! Голямо събитие е да получиш тази европейска квалификация и се радваме. Вече имаме с какво да кандидатстваме за такива състезания, тъй като изискванията за такива събития са за зала с минимум 8000 седящи места“, заяви Лазаров след срещата.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване