05/10/11 17:59
(http://www.klassa.bg/)

Чакаме Брюксел да прехвърли още 280 млн. лв. за агротехника

Чакаме разрешение от Брюксел да утвърди допълнителен ресурс от около 280 млн. лв., заяви вчера аграрният министър Мирослав Найденов, който откри Международното изложение БАТА АГРО в Стара Загора. От ведомството са поискали от ЕК да утвърди прехвърляне на средства към по-атрактивни мерки, каквато е 121, за модернизация на земеделски стопанства на Програмата за развитие на селските райони.
Над 130 фирми участват тази година на изложението, през миналата бяха 80 и това показва, че има ръст в сектора, заяви още министърът. Търговското салдо за земеделието е с ръст от 24 % през 2010 г. То е достигнало 1 млрд. долара през м.г., през 2009 г. е било 380 млн. долара.
Стандарт и за лютеницата ще има от септември. В нея няма да се слага тиквено пюре, консерванти, оцветители, подобрители и ще носи логото на Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци. Контролът ще е безкомпромисен, зарече се вчера шефът на Българската агенция по безопасност на храните Йордан Войнов.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване