05/11/11 16:43
(http://www.klassa.bg/)

The New Yorker предлага iPad абонамент

Най-новият брой на The New Yorker с образа на Осама бин Ладен на корицата, вече е на пазара и в цифров вариант, като така изданието бележи началото на предлагането на iPad абонамент за потребителите.
„Независимо дали става дума за печатното издание или за приложението, в рамките на новия ни план, броят ще струва около един долар. Това е толкова, колкото са вложените разходи за една песен. Творческите усилия, редакционната работа, проверката на фактите – всичко е на изключително високо ниво. И всичко това на цената на една песен? Не бих могъл да искам повече“, бе коментарът на Робърт А. Зауерберг, президент на Condé Nast, издател на американското списание.
Apple, която пусна iPad през март, положи значителни усилия за привличане на по-голям брой издатели, в намерението си да направи таблета привлекателен за потребителите. Преди дни Hearst Magazines обявиха, че са постигнали договорка за iPad абонамент за част от своите заглавия, които ще започнат да бъдат предлагани през юли. Междувременно и Time Inc. предприе конкретни стъпки, за да може да предостави на абонатите си някои списания безплатно.
Абонатите ще трябва да заплащат по $ 5,99 за един месец (в него са включени четири броя), или $ 59,99 за цяла година. Но още по-изненадващо е, че се предлага и друг общ пакет, обединяващ печатното тяло и цифров достъп, който може да бъде закупен за $ 6,99 на месец, или $ 69,99 на година, като сегашните абонати на списанието ще могат да четат и iPad версията без допълнително заплащане през тази година.
Абонаментът за iPad за The New Yorker обхваща и други списания на Condé Nast, включително Vanity Fair, Glamour, Golf Digest, Allure, Wired, Self и GQ, които ще бъдат достъпни през следващите седмици, а заявки вече могат да бъдат правени от клиентите.
Новите абонати на таблета ще дадат нов тласък на ръста на рекламата, след като Одит бюрото по тиражите постанови, че цифровите абонати могат да бъдат вписвани в обща база. Освен че ще дешифрира по-ясно профила на аудиторията, което ще подпомогне и маркетинговата стратегия, целта на дигиталното съдържание е фокусът и приобщаването на младите хора и повече потребители от всички точки на света.
„По отношение на цената ние непрекъснато анализираме вариантите, които биха били най-работещи, и решихме, че е най-удачно да направим първоначалната оферта, колкото е възможно по-привлекателна“, уточни Робърт Зауерберг .
Въпреки че Condé Nast може да продава цифровите абонаменти на своя уебсайт, по-голямата част от продажбите ще се реализира в Apple App Store, където почти една трета от приходите ще бъдат отчислени в полза на Apple. Базата данни за потребителите, получени от продажбите в App Store, ще принадлежи на Apple, който по свое усмотрение може да ги предоставя и на партньорите си. Така издателите на списанията ще знаят много повече за абонатите на iPad в сравнение с всички проучвания, правени за печатните издания.
Трябва да се отбележи, че Condé Nast, която обикновено е изключително предпазлива по отношение на дигиталния свят – неоспорим факт е, че от дълго време много от списанията нямаха свои индивидуални уебсайтове – доста бързо преосмисли стратегията си и успя да стане първа на пазара с iPad абонаменти. Все пак Condé Nast се записа в историята като първия крупен издател, който вече предлага абонаментен план за iPad, макар и за едно от неговите списания.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване