05/11/11 16:48
(http://www.klassa.bg/)

Венци Стефанов чака пари от Батков при успех над "Литекс"

Президентът на „Славия“ Венци Стефанов потвърди, че очаква пари от „Левски“ при победа на „белите“ над шампиона „Литекс“. Той призова Тодор Батков да стимулира финансово неговия отбор за предстоящия мач с „оранжевите“ в петък. Ако "белите" успеят да измъкнат нещо от шампионите, то шансовете на „Левски“ за титлата се увеличават. В момента разликата между "оранжевите" и "сините" е 5 точки, но ловчанлии имат и гостуване на столичния „Локомотив“, който се бори за евротурнирите. "Ако „Левски“ даде някой лев, за да бием „Литекс“, няма да ги откажа. Ако победим „Литекс“ и след това „Локомотив“ (София) го направи, може да се промени статуквото. Но пък ако си мислят, че ние няма да излезем да бием и „Левски“ после, жестоко се лъжат”, каза Стефанов в ефира на ТВ 7.
Според него Батков е прекалил с обвиненията си, че „Литекс“ купува мачове. „Смятам, че Тодор малко преекспонира нещата. Определено „Левски“ надигра „Литекс“, но ти трябва да изиграеш 30 кръга максимално мотивиран и мобилизиран, за да бъдеш спокоен накрая", добави Стефанов.
Относно намеренията на държавата, изказани и от премиера Бойко Борисов, стадионите да бъдат предоставени на клубовете и ремонтирани, той си пожела каквито и пари да се отпускат, те да бъдат харчени от държавата, а да не се управляват от президентите на клубовете. "Сигурен съм, че и 10 милиона да дадат, да свършиш работа за 20 милиона, накрая някой ще каже, че си откраднал 30 милиона", обясни позицията си босът на "белите".
В същото време се разбра, че ръководството на „Славия" е спряло парите на играчите до финала за Купата на България срещу ЦСКА. Причината са четирите поредни загуби на "белите" и равенството с последния в класирането „Сливен".
Спортно-техническото ръководство на ЦСКА пък вече е наясно с лятната селекция на тима и по-конкретно с кои футболисти е готово да се раздели при евентуална добра за клуба и играча оферта. Босовете на „червените“ на няколко пъти са разговаряли по този въпрос с треньора Милен Радуканов, който е дал съгласието си за продажба на 8 човека и това са: Здравко Чавдаров, Румен Трифонов, Коста Янев, Килиън Шеридън, Александър Тонев, Фабрицио Грило, Джузепе Акуаро и Маркиньос. В списъка правят впечатление имената на трима футболисти, които доста често попадат сред стартовите 11 - Александър Тонев, Маркиньос и Румен Трифонов. Бразилецът отдавна е гласен за продан, тъй като вече е на 29 години, а и плановете на спортно-техническото ръководство на ЦСКА са да задържи Емил Гъргоров, чиито функции се дублират с тези на Маркиньос. По-изненадващите имена в списъка са тези на Александър Тонев и Румен Трифонов. Първият е сочен за един от най-големите таланти на родния футбол. Поради тази причина „армейците“ са взели решение при добра оферта да не бъде спиран, за да не се получи фатален застой в развитието му. Прави впечатление, че от „Българска армия“ нямат намерение да се разделят с нито една от трите си големи звезди в атака - Грегъри Нелсън, Спас Делев и Мишел Платини. Плановете са тримата да бъдат задържани поне още година, за да се гони с тях титлата на България и силно представяне в Лига Европа.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване