05/11/11 16:35
(http://www.klassa.bg/)

Времето. Има ли нещо по-важно от него?

Не смятате ли, че тази зима и пролет са по-студени от обичайното? Омръзна ли ви от якета и чадъри? За какво глобално затопляне става дума, при положение че в средата на април валя сняг? Отговорите на тези въпроси ще намерите в 17-и брой на списание BBC Knowledge България, който излиза на 12 май.
Какво е времето навън, е любима тема за разговор, но напоследък тя дава храна за повече обсъждания от обичайното. Страховити ледени зими, изпепеляващи лета, суши, бури, опустошителни урагани – всичко това е постоянно в заглавията на новините. Сериозни въпроси, от които може да зависи начина ни на живот през следващите години. А отговорите? Тях ще намерите само на страниците на новия брой на BBC Knowledge България.
През последните десетина години преживяхме истински технологичен бум – компютри, телефони, интернет, социални мрежи – XXI в. става все по-приятно време за живеене. Обратната страна на медала е, че ни дава все повече възможности за пристрастяване. Какви са новите ни вътрешни демони и можем ли да се преборим с тях?
Кучето (всъщност, ако трябва да сме точни, вълкът или чакалът) е първото домашно животно на хората. Днес има стотици породи, а кучето е издигнато в статут на „най-добрият приятел на човека”. То е вярно, адаптивно, социално и затова го харесваме. Но тези черти са в основата и на изумителния успех на дивите му братовчеди. Подвластен ли е светът на четириногите любимци – само в BBC Knowledge България.
BBC Knowledge България съчетава най-доброто от предаванията на BBC за наука, история и природа. Ключът към успеха на списанието са интересните и авторитетни статии за наука и технологии, достъпни не само за изследователите, но и за широката публика. Основно предимство са материалите, написани от експерти и илюстрирани с наградени на конкурси снимки, а съществена характеристика – публикуването на най-новите провокиращи размисъл изследвания. Всичко това – поднесено по забавен и интригуващ начин.
В България ВВС Knowledge се издава от S Media Team – партньор на BBC за България, Сърбия, Македония, Черна гора, Косово и Албания. Портфолиото на издателя включва престижни издания като BBC TopGear, BBC Good Food, F1 Racing, HELLO!, Yachting&Lifestyle, Prime_Time, Motor Show и Speed-Press.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване