05/11/11 17:37
(http://www.klassa.bg/)

Еврото подложено на нови разпродажби

Темата за бюджетните дефицити в eврозоната остана във фокуса на събитията и през изминалата търговска сесия. Еврото бе подложено на нови разпродажби заради очакванията, че Гърция и Португалия ще поискат допълнителна финансова помощ от ЕС и МВФ. Опитите на европейските политици да успокоят пазара и да намалят напрежението в региона за момента не дават резултат. Единната валута отслабна въпреки съобщението за извънреден дебат по гръцкия проблем през следващата седмица и въпреки уверенията, че кризата в Атина не трябва да се свързва с криза при еврото.
Всъщност, подобна реакция на валутния пазар не се наблюдава за първи път. Само преди година стабилността на еврото бе подложена на съмнение, след като Гърция, Испания, Португалия и Италия сигнализираха за проблеми с бюджетите си. Преди година южната ни съседка прие финансова помощ и успокои пазара, но днес ефектът от подобен ход би бил доста спорен. Засега гръцките власти избягват да говорят за преструктуриране на задълженията, но пазарът на дългови ценни книжа определя този ход като много вероятен през следващите 5 години.
От колебливата ситуация при еврото печели американският долар, който успя да добави 100 пипса по времето на европейската търговска сесия вчера. Вчерашното стабилизиране на цените на суровините на международните пазари подкрепи свързаните с тях валути като австралийски долар например.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване