05/11/11 16:47
(http://www.klassa.bg/)

Манчини иска Фабрегас и Ибрахимович в "Сити"

Мениджърът на „Манчестър Сити“ Роберто Манчини си е поставил амбициозна цел да привлече през лятото голямата звезда на италианския гранд „Милан“ Златан Ибрахимович и халфа на „Арсенал“ Франсеск Фабрегас. Това твърди английският телевизионен канал „Скай спортс". Тези сделки са като част от проекта за подсилването на тима за предстоящото участие в Шампионската лига.
Във вторник вечерта "гражданите" победиха "Тотнъм" с 1:0 и два кръга преди края на сезона си осигуриха първо участие в най-престижния европейски клубен турнир. Тимът все още има шансове да изпревари третия "Арсенал" и да се класира директно за груповата фаза.
Несигурното бъдеще на Карлос Тевес и Марио Балотели в клуба, както и незадоволителното представяне на привлечения през зимата Един Джеко поставят пред Манчини търсенето на силен нападател. След успеха над "Тотнъм" на въпрос кой играч би искал в тима си за Шампионската лига, италианецът директно отговори - Секс Фабрегас. Според таблоида "Сън" звездата на "Милан" Ибрахимович също влиза в плановете му.
Преди година "артилеристите" отхвърлиха офертата на "Барселона" за испанския си капитан, но отборът записа още един нулев сезон и "Сити" може да опита да го привлече. Според медиите на Острова "Манчестър" е готов с оферта от 20 милиона паунда за Ибрахимович, който играе в италианския шампион под наем от "Барселона".
"Ако Златан иска да дойде в "Сити", незабавно ще му намеря място в отбора", заяви пред "Сън" Манчини, който разполагаше с 29-годишния швед при успешния си престой в "Интер". "Нашите цели преди началото на новия сезон са класирането за Шампионската лига и достигането на голям финал. Когато дойдох, казах, че до 2-3 години "Манчестър Сити" може да се нареди сред топотборите в Европа. Имаме всичко необходимо за това", завърши италианецът.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване