05/11/11 18:07
(http://www.klassa.bg/)

"Метрополитен" е най-печелившата общинска фирма

"Метрополитен" ЕАД е най-печелившата общинска фирма за миналата година в София. Това съобщи вчера председателят на комисията по стопанска политика на Столичния общински съвет Николай Стойнев. Резултатите са обобщени след балансовите комисии, които се състояха в общината през месец април. "Метрополитен" ЕАД приключва миналата година с почти 6 млн. лв. печалба. Дружеството се занимава с експлоатацията на първия лъч на метрото, както и с управлението на строителството на новите участъци от него. Спрямо 2009 година дружество е увеличило печалбата си четири пъти.
Втори по реализирана печалба е "Център за градска мобилност" ЕООД, чиято дейност е в две направления - контрол на експлоатацията на градския транспорт и пътниците в него, както и паркирането в "синя зона". Печалбата му за миналата година е 3,3 млн. лв., като увеличението й спрямо 2009 г. е с 600 хил. лева.
Общата сума на положителния финансов резултат на общинските дружества за миналата година е 19,4 млн. лв., а четири общински дружества приключват годината с отрицателен финансов резултат.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване