05/11/11 18:33
(http://www.klassa.bg/)

Само най-засегнатите пенсионери ще бъдат компенсирани

Бюджетът на България не може да си позволи поголовно вдигане на доходите на всички пенсионери, още по-малко е в прерогативите на бюджета вдигането на доходите на работещите, заяви в парламента Менда Стоянова, председател на комисията по бюджет и финанси. И хвърли топката в полето на работодателите, които да решат дали да увеличават заплати или не.
Не всички пенсионери ще получат въпросните 136 лв., за които напоследък непрекъснато се говори. Всичко зависи от финансовите резултати, отчетени в средата на годината, потвърди за пореден път шефката на бюджетната комисия.
По отношение на най-засегнатата част от пенсионерите с най-ниски доходи и социално слабите категорично смятам, че трябва да се намерят пари, за да бъдат поне частично компенсирани за инфлацията, подчерта тя. По думите й това, което се случва от началото на годината, е привнесена отвън инфлация, която се дължи на практиката на повишаването на цените на храните и на суровините на световните борси.
От началото на годината НСИ отчете инфлация на малката кошница от 4,6%. Макар и цифрата да не е стряскаща, това засяга увеличаване на цените на основните храни и засяга най-бедната част от българското население и социално слабите, които не могат да се реализират на пазара на труда, коментира Стоянова.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване