05/17/11 17:22
(http://www.klassa.bg/)

Строс-Кан е изпратен в един от най-страшните затвори в САЩ

Шефът на МВФ Доминик Строс-Кан бе преместен от ареста в затвора "Райкърс айлънд", по-известен като “гробницата”, след като съдът в Ню Йорк отказа да го пусне под гаранция от 1 млн. долара, съобщи Ройтерс.
След като бе изслушан, срещу него бяха повдигнати седем обвинения, най-сериозните от които са опит за изнасилване, задържане на човек против волята му, опипване и сексуална злоупотреба, накърняваща достойнството. Мотивът да му бъде отказано освобождаване под гаранция е, че може да избяга от САЩ. Друга причина е, че между САЩ и Франция липсва споразумение за екстрадиция. Той ще остане в затвора до следващото заседание на съда в петък. Съдията Мелиса Джаксън прецени, че Строс-Кан може да е бил замесен и в други подобни престъпления в миналото и това трябва да се проучи.
"Райкърс айлънд" е най-големият затворнически комплекс в Ню Йорк, включващ 10 затвора с капацитет около 11 000 души, известен със суровите си условия и вдъхновил стотици сценаристи. Комплексът се намира на остров на река Йист Ривър близо до летище “Ла Вангуардия”. Килиите са с големина 3-4 метра. Бивши затворници описват “гробницата” като едно от най-отвратителните, шумни и опасни мяста в света, където храната не става за ядене. Те твърдят, че обитателите му мразят богатите и известните и търсят непрекъснат конфликт с тях. Строс-Кан е настанен в най-малкия затвор, където са хора, страдащи от заразни болести и с проблеми в комуникацията. От затвора съобщиха, че той ще бъде в самостоятелна килия, за да не бъде тормозен от съкилийниците си и извеждан на разходка в двора само веднъж дневно.
Адвокатът му, прочутият Бенджамин Брафман, заяви пред медиите, че оневиняването на клиента му предстои, а затворът не бива да се смята за поражение, предаде Би Би Си. В. “Фигаро” писа вчера, че 32-годишната африканка, която е предполагаемата жертва на Строс-Кан, се казва Офелия и е от Гана.
Очаква се битката за поста на Строс-Кан да излезе и извън Европа и да обхване Азия и Латинска Америка. МВФ не излезе с решение за бъдещето на Строс-Кан, предаде АФП. Управителният съвет проведе съвещание относно обвиненията срещу него, но членовете му предпочетоха да не избързват.


Шварценегер призна за извънбрачно дете

Бившият губернатор на Калифорния Арнолд Шварценегер призна, че има извънбрачно дете на повече от 10 години от една от домашните си помощници, съобщи в. „Лос Анджелис таймс”. Той е признал на съпругата си Мария Шрайвър чак когато е напуснал губернаторския пост. Преди седмица бившият губернатор и съпругата му обявиха, че са се разделили. Бракът на семейство Шварценегер продължи 25 години и имат 4 деца.
„Разбирам, че заслужавам гнева и разочарованието на моите приятели и на семейството ми. Няма оправдание и поемам пълната отговорност за болката, която причиних. Извиних се на Мария, на моите деца, на семейството си. Искрено съжалявам”, посочи Шварценегер.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване