05/18/11 18:18
(http://www.klassa.bg/)

Седем партии влязоха в Общността на демократичните сили

Седем партии и организации се обединиха в десен извънпарламентарен алианс - Общност на демократичните сили. Това обявиха на пресконференция вчера Стефан Софиянски от ССД и другите лидери на участващите партии. В новата структура влизат Съюзът на свободните демократи, Демократическата партия, движението „Гергьовден“, съюзът „Радикали“, БЗНС, Сдружение „Земеделско движение“ и на клуба „Сенатор“.
От новия ОДС обявиха, че ще участват в президентските и местните избори през есента, но голямата им цел е стабилно представяне на парламентарните избори. Като естествен съюзник те определят Синята коалиция. Затова един от вариантите сега е да се включат със собствени номинации в предварителния вот на СДС и ДСБ, който трябва да определи кандидатите за държавен глава и столичен кмет. Според председателя на БДС „Радикали“ Евгений Бакърджиев още през тази седмица ще бъде изпратено писмо до ръководствата на двете партии, в което ще бъде заявено желанието за сътрудничество. Той посочи, че другите варианти са да подкрепят претендентите на Синята коалиция или друг кандидат.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване