05/19/11 18:21
(http://www.klassa.bg/)

Разкриха група, ощетила бюджета с 8 млн. лв.

Организирана престъпна група, ощетила бюджета с почти 8 млн. лв., е разкрита от ГДБОП в хода на спецоперация „Месарите", съобщиха вчера от пресцентъра на МВР. Акцията стартирала след сигнал за регистриране на фирми с цел използването им във „вериги" за неправомерно източване на данъчен кредит. Дружествата търгували предимно с месо и реализирането на стоките ставало чрез няколко фирми, които осъществявали фиктивна търговска дейност и били пряко контролирани от седемчленна престъпна група.
Веригата от фирми била структурирана на три нива. На първото били четири фирми, играещи роля на „липсващ търговец". Техните собственици и управители били неграмотни или слабо образовани. В тях се съсредоточавало голямо данъчно задължение при реализация на стоката, която минавала само по документи. Фирмите от второто ниво продавали стоката от „фиктивните" дружества на реалните фирми.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване