05/24/11 18:13
(http://www.klassa.bg/)

Берлускони не иска Милано да стане ислямски град и цигански лагер

В уебсайта на своята партия „Народ на свободата“ премиерът Силвио Берлускони обвини лявата опозиция в Италия, че иска да превърне родния му Милано в цигански лагер и ислямски град, като пусне чужденците да го завладеят и им даде право да гласуват. Той призова избирателите да подкрепят на втория тур на местните избори следващата неделя и понеделник десния кандидат Летиция Морати срещу Джулиано Пизапия, който я изпревари при първото гласуване с 48% срещу 41,6%.
Милано е един от най-важните европейски градове по отношение на интелект, креативност и предприемачество и не трябва да попада в ръцете на крайната левица, смята Берлускони.
Италианските новинарски емисии TG1 и TG4 бяха глобени с максималната предвидена глоба (258 230 евро), а TG2, TG5 и Studio Aperto с по 100 000 евро заради излъчени интервюта на премиера на 20 май, в навечерието на първия тур. Според комисия към Службата за гарантиране на комуникациите интервютата с Берлускони, пуснати в праймтайма, са съдържали предизборни мнения и оценки, което е нарушение на закона.
Глобените емисии са на „Медиасет” (собственост на фамилията Берлускони) и на държавната „Рай”.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване