05/26/11 16:17
(http://www.klassa.bg/)

Бойко Борисов: Ценим работата на журналистите за добрия имидж на България

Премиерът Бойко Борисов официално откри вчера Седмата световна среща на българските медии, която тази година се провежда в Хага. Във форума участват повече от 150 представители на български медии от 25 държави в света.
„Не искам да се намесвам в работата на четвъртата власт по темите, които са част от дневния ред на медийния форум, като предварително вземам становище. Темата, която сте избрали - „Медии и пари“, има различни пластове и аз очаквам всички те да бъдат обект на дискусия по време на предвидените панели. Искам само да засвидетелствам уважение, да ви кажа, че ценим работата ви и разчитаме на вашите усилия за изграждането на по-добър имидж на България в света. Чрез вашите информационни канали нашите сънародници зад граница получават обективна и необходима информация за живота в България и за проблемите, които вълнуват българските общности в чужбина”, заяви министър-председателят Бойко Борисов. Той допълни, че с премиера на Кралство Нидерландия г-н Марк Рюте ще обсъди и представи работата на авторитетния медиен форум.
Премиерът посочи, че прозрачността по отношение на собствеността на медиите е много важна. Той изтъкна, че важна стъпка към стабилност и сигурност е приемането на законопроект за изменение и допълнение на Закона за задължително депозиране на печатни и други произведения.
На официалната церемония в катедралата Grose kerk Den Haag, където се състоя церемонията по откриването, присъстваха вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, министърът на външните работи Николай Младенов и министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. Генералният директор на БТА Максим Минчев подчерта, че форумът ще бъде тържество на свободното слово, като ще даде възможността за дебатиране по всички важни проблеми на журналистиката. „Надявам се, че и занапред въпреки настъплението на интернет ние ще постигаме високи резултати, свързани с развитието на нашата престижна професия“, каза Максим Минчев.
След приключване на официалната церемония Бойко Борисов бе помолен от д-р Ашраф за подкрепа в предстоящото съдебно дело в Холандия срещу Кадафи и мъчителите на лекаря в либийския затвор. „Винаги сте имали подкрепата ни“, отвърна премиерът.
Елица Тодорова изпълни песента "Тебе поем", създадена по музика на Добри Христов, и хита си „Вода” пред гостите на форума.
Първият работен ден на срещата бе посветен на оцеляването на българските медии в чужбина в условия на криза. Участниците във форума дебатираха и по темата за присъствието на България в информационния поток по света.
Седмата световна среща на българските медии се реализира с подкрепата на "Петрол", "ЧЕЗ България", "Изи Пей", "Тандем", "Уестърн Юнион".
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване