05/26/11 17:53
(http://www.klassa.bg/)

До две седмици започва ремонт на Дунав мост

Рехабилитацията на Дунав мост ще започне до две седмици, съобщи Росен Плевнелиев, министър на регионалното развитие и благоустройството вчера в Русе, цитиран от БТА. За реализацията на проекта Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) е предвидила 1 млн. лв. „Тези пари ще са напълно достатъчни, за да се направи видим и съществен ремонт на моста“, каза строителният министър.
Стартира и обществена поръчка за втори етап от проекта за кръгово кръстовище преди моста край Бяла. Плановете предвиждат да се направи разширение на трасето от двулентов в четирилентов път на двукилометрова отсечка от съоръжението над р. Янтра в посока към Русе. Проектът е на стойност 3 млн. лв., които вече са осигурени. Завършили са отчуждителните процедури, а тази за избор на изпълнител вече е започнала.
В рамките на 10 дни трябва да започнат довършителните ремонтни дейности по двата русенски булеварда „Тутракан“ и „България“, по които работи Холдинг „Пътища“. Ако това не стане, рехабилитацията на трасетата ще бъде довършена от пътната агенция със собствени средства, като АПИ има готовност и за извънредно определяне на друг изпълнител.
От началото на следващия месец таксите за леки автомобили, преминаващи през Дунав мост, от наша страна падат, съобщи още Росен Плевнелиев. Тази мярка се въвежда едностранно след решение на правителството преди повече от месец. В началото на март стойността на ставките за всички преминаващи по Дунав мост автомобили беше намалена три пъти, което решение влиза в сила сега. По този казус се работи още от миналата година, когато представители на транспортно министерство водеха преговори с румънските си колеги. Те изразиха несъгласие за предприемане на тази стъпка и досега няма заявено намерение от страна на Румъния да намали транспортните такси.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване