05/26/11 15:52
(http://www.klassa.bg/)

Отбор, готвещ се за участие в Европа, може да не получи лиценз

Отбор от „А“ група, който има амбиции да играе в европейските клубни турнири, може и да не осъществи целите си, защото е заплашен да не получи лиценз. Това каза президентът на БФС Борислав Михайлов след подписването на нов тригодишен договор за партньорство на БФС с „Мото Пфое”. Той отказа да назове името на клуба, но подчерта, че има много застрашени отбори както от „А“ група, така и от двете „Б“ групи. „Следващата седмица има Лицензионна комисия. Моите сведения са, че има доста проблеми, в това число и с отбори, които се надяват да играят за УЕФА. Надявам се да не се получи пак историята отпреди 3 години”, каза Михайлов. „Ще видим колко отбори от „Б“ група ще получат лицензи. Ако не отговарят на условията, автоматично групата ще стане една. За „А“ група не искаме да го правим, но ако 16 отбора не получат лиценз, групата ще бъде намалена”, допълни Боби Михайлов.
На специална церемония президентът на родната централа парафира тригодишния контракт със собствениците на марката Карл-Хайнц и Филип Пфое и управителите Атанас Фурнаджиев и Димо Николов. Като част от партньорството БФС получи два леки автомобила и пътнически микробус. Боби Михайлов пък получи ключовете на нов джип. Компанията ще се фокусира и върху детско-юношеския футбол, осигурявайки годишен фонд за стимулирането му в размер на 50 хиляди лева. Фондът ще подкрепя талантливи млади българи с отлични постижения във футбола.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване