05/26/11 07:38
(http://e-vestnik.bg/)

Пак ли българските медии ще се правят на ударени за миналото на Борисов?

Втори значителен удар по имиджа на Борисов дойде от Америка. В разкритата от “Уикилийкс” секретна грама на посолството на САЩ се казва, че българският премиер има минало на бандит, банката на неговата другарка в живота пере пари, той също е правил през нея далавери, намесен е в търговия с амфетамини и е използвал положението си като главен секретар на МВР в бизнеса си (виж тук пълния текст).

По-страшно от това за един политик и една страна, здраве му кажи. Тук обаче, както обикновено, Борисов ще си накриви капата и медиите ще му я донаместят. Да не се чуди после някой защо България е корумпирана и мафиотска страна. Когато такъв човек е премиер и управлява на принципа на главатаря на бандата, това създава мафиотска среда.

Когато през 2007 г. американско списание публикува дълга справка за мафиотските връзки на Борисов и намекна, че като главен секретар той косвено участва в мафиотски войни, тогава медии и политици се хвърлиха да го защитават. Пръв се застъпи Първанов – пресцентърът му съобщи, че статията е “откровено антибългарска по своя характер, не се основава на доказателства и обижда България”.

И сега ли някой ще нарече така вече не статия, ами анализ на посолството?
Тогава и вътрешният министър Румен Петков веднага защити своя неофициален приятел Борисов. Дори говорителят на БСП Александър Найденов оправда тогавашния кмет, но с известна многозначителност, която издаваше злорадство към политическия конкурент.

Тогава Борисов още не владееше напълно медиите и те публикуваха цялата статия (виж я тук). Той, няма как, трябваше да дава обяснения. И веднага заяви в негов стил, че това е 100% лъжа. Верният му тогава другар Слави Трифонов още същата вечер направи специално предаване да го защитава, на първия ред седеше развълнувана другарката му Цветелина, съмнителната банкерка…

Сега нищо по-различно няма да се случи. Медии и политици дори няма да го коментират – не е е новина.

Но има качествена разлика. Тогавашната публикация е статия в списание, извадена от доклад за швейцарска банка за бизнесклимата в страната. Сегашната е анализ, правен от посолството, а не извадка от пресата.

И сега феновете на Борисов веднага зададоха болшевишкия, ленинов въпрос “Кому е изгодно?” И защо точно сега? Това е характерно за конспиративното мислене – винаги, каквото и да стане, все нещо бил някакъв момент.
И да беше преди изборите, щяха да питат - защо точно сега. И да беше веднага след изборите, пак същото щяха да питат.

А никой не пита за главното – абе как тия българи си избраха и част от тях продължават да си харесват такъв тип за премиер? Дори когато от чужбина им казват направо, че е свързан с мафиотски дела.

И човек естествено се пита - кой знае какъв бизнес прави Борисов днес, като премиер?

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване