05/26/11 15:54
(http://www.klassa.bg/)

Четвърт милион премия в ЦСКА за купата

Футболистите на ЦСКА ще си разделят 250 хиляди лева премия за спечелената Купа на България. Това стана факт, след като на финала „червените“ победиха с 1:0 „Славия“ с гол на Спас Делев в 39-ата минута. Собственикът на ЦСКА Димитър Борисов веднага след мача обяви, че играчите са знаели за премията, която ще си разделят, още преди един месец. “250 хиляди лева е премията за футболистите. Момчетата ги заслужиха. Щом сме взели Купата на България, значи настоящият сезон е горе-долу добър. Радуканов сам ви каза, че ще подпише договор за три години. Неговото бъдеще никога не е зависело от този мач. Това беше провокация от страна на по-слабия отбор", заяви Борисов след двубоя.
“Следващата година трябва да бъдем постоянни. „Литекс“ стана заслужено шампион на България, а ние станахме заслужено носители на Купата на България. За догодина нашата цел е шампионска титла”, каза още Димитър Борисов.
Старши треньорът на ЦСКА Милен Радуканов поздрави всички фенове на отбора със спечелената купа на България. Лошата новина за Милен Радуканов може да се окаже контузия на Мишел Платини, който бе принудително заменен в 76-ата минута. ЦСКА спечели първи трофей в последните си три сезона. За последно „червените“ триумфираха с титлата на страната на 10 май 2008 година, а Купата на България за последно спечелиха през 2006 година.
“По-добре да те ритне ат, отколкото магаре”, заяви Радуканов на въпрос, дали не е било по-добре отборът да стартира по-рано участието си в Лига Европа, а не директно от четвъртия квалификационен кръг, където жребият може да ги изпрати срещу много силен отбор. Това стана факт, след като „червените“ получиха огромен подарък от „Порто”. "Драконите" спечелиха „Лига Европа“ в Дъблин и като носители имаха запазено място директно в груповата фаза на турнира. Те обаче си осигуриха квота за Шампионската лига и освободиха мястото си в Лига Европа Така стана възможно носителите на националните купи в България и Шотландия да се включат директно в четвъртия квалификационен кръг. Те иначе трябваше да преминат и през третия. “Поздравявам всички привърженици със спечелената Купа на България. Беше много тежко. Трябваше да вкараме втори гол, за да ни бъде по-лесно. Когато изпускаш такива положения, късметът може да ти се обърне”, заяви старши треньорът на ЦСКА.
След двубоя отново имаше сблъсъци между полиция и футболни фенове. Сблъсъците са започнали на булевард "Евлоги Георгиев" и продължили по улица "Цар Иван Асен" и в Борисовата градина. „Запалянковците замеряха полицаите с камъни. Има пострадали. Двама от феновете на ЦСКА са с порезни рани. Те са настанени в болница. Единият от тях е от провинцията”, разкрива БГНЕС. Същевременно привърженици на ЦСКА са се били помежду си в минутите след спечеления финал в турнира. Според БНТ боят е бил между две враждуващи групи фенове на "армейците", а не със запалянковци на „Левски“ или „Славия“, както първоначално се предполагаше. В сблъсъците са участвали около 80–100 души. Един е задържан на място, след като е бил видян да чупи автомобил. Полицията е разпръснала мелето. Малко по-късно групите са се преместили на съседна улица, където отново са подновили боя. Там са задържани още шестима от побойниците. Отделно след срещата сбивания е имало и на спирката пред хотел "Плиска".
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване