05/27/11 17:08
(http://www.klassa.bg/)

Правителството ще даде 140 млн. лв. за нов стадион

Правителството е готово да даде 140 млн. лв. за нов национален стадион или за ремонт на вече съществуващ. Това съобщи вчера финансовият министър Симеон Дянков, без обаче да даде подробности откъде ще бъдат взети тези средства. Според него експертите трябвало да дадат скоро своята оценка дали ще се строи нов спортен център, или ще се подобри някой от вече съществуващите. Заради това Дянков не очаква и хората да се възпротивят на проекта. Министърът каза, че парите могат да бъдат осигурени.
„Както парите за спортната зала дойдоха от бюджета, така и за стадион ще дойдат, въпросът е в оценката на експертите и спортните деятели“, каза той. Според Дянков в момента се работи по две възможности - дали да се гради изцяло нов стадион или вече съществуващ - в София или другаде в страната, да се обнови, модернизира и ремонтира.
Дянков каза, че е имало хора, които са „скочили" срещу строителството на новата многофункционална спортна зала в столицата, но като я видят готова, ще си променят мнението.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване