05/27/11 17:24
(http://www.klassa.bg/)

Предизборно разследване на корупция във ФИФА

Етичната комисия на ФИФА започва разследване на президента Сеп Блатер. Световната футболна централа призова своя началник да направи изявление до днес във връзка с грандиозния корупционен скандал, а в неделя да се яви пред комисията, за да даде обяснение.
Както стана известно преди дни, катарският кандидат за президент на ФИФА Мохамед бин Хамам, който също е разследван за корупция, призова комисията по етика да разследва и неговия конкурент за поста Сеп Блатер. Според Хамам швейцарецът е нарушил етичния кодекс, като е скрил сигнали за даване на подкупи. Най-интересното е, че цялата тази драма се разиграва само дни преди изборите за президент на ФИФА. На 1 юни единствените претенденти за най-влиятелния пост в световния футбол ще бъдат именно Мохамед бин Хамам и Сеп Блатер. Именно това е причината двамата мастити ръководители да си въртят серия от мръсни номера в името на съблазнителната цел. Първо Хамам бе обвинен в подкупване на представители на карибски държави, като според него именно Блатер стои в основата на предизборния компромат.
И така последва ответният удар на шефа на Азиатската футболна асоциация, че швейцарецът няма как да не е наясно с евентуални плащания към представители на карибската футболна асоциация. Оттук насетне всичко е в ръцете на Етичната комисия и който излезе чист от тази компроматна война на 29 май в Цюрих, ще управлява и световния футбол. Но като се има предвид заканата на Блатер, че ще направи всичко възможно да спечели четвърти мандат, резултатът е почти предрешен.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване