05/29/11 18:51
(http://www.klassa.bg/)

БСП и ДПС преговарят за вот срещу правителството

Тази сряда в парламента БСП и ДПС ще преговарят за вот срещу правителството. Това обяви вчера пред Нова телевизия лидерът на социалистите Сергей Станишев. Той каза, че са отправили покана и към Синята коалиция и независимите народни представители.
„В политиката има и много математика. За да се започне процедура по вот на недоверие, трябват 48 подписа, а в нашата парламентарна група сме 40 депутати. Заради това не всичко зависи от нас“, обясни Станишев. Според него има поне две сфери, заради които може да бъде искано недоверие на правителството.
„Първата е социално-икономическата, защото там най-ясно личи, че няма никакво движение напред“, каза той. Другата сфера, в която според социалистите има много проблеми, са финансите на държавата.
„Когато дойде на власт, Симеон Дянков каза, че ще събере с 2 млрд. лева повече приходи от тройната коалиция, а в момента те събират всяка година с 2 млрд. по-малко“, заяви Станишев. Той беше категоричен, че това показва некадърност и некомпетентност на кабинета, а извиненията с икономическата криза са неоснователни.
„Кризата не е някаква Баба Яга, която само върши лоши работи. Тя е следствие от политики и с тях може да се преодолее“ каза лидерът на БСП.


Левите социалисти подкрепиха Янаки Стоилов за държавен глава

Лидерът на Движението на левите социалисти в БСП Янаки Стоилов беше подкрепен от съмишлениците си за кандидатпрезидентската надпревара. Това се случи с приемането на политическа резолюция на заседанието на левицата в социалистическата партия вчера.
„Бих участвал в тази надпревара докрай само ако мнозинството от партията и от нейното ръководство смятат, че аз съм подходящият кандидат за необходимата политика“, заяви Янаки Стоилов. Според него левият кандидат трябва да се очертае като категорична алтернатива на сегашното управление и трябва да дойде от средите на партията.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване