05/30/11 19:46
(http://www.klassa.bg/)

ДСБ няма да подкрепи поправката в конституцията

Депутатите от ДСБ няма да подкрепят поправката в конституцията, свързана с Пакта за финансова стабилност. Това съобщи вчера зам.-председателят на партията Екатерина Михайлова след заседанието на ръководството на ДСБ. Михайлова остро разкритикува предложението всяка промяна на данъци да става с гласовете на 2/3 от всички депутати. Според тъмносините такава конституционна норма ще постави всяко правителство в зависимост от опозицията и ще го превърне в заложник на малки парламентарни групи.
На въпрос на „Класа“, дали ДСБ ще преговаря със СДС за постигането на обща позиция на Синята коалиция за поправката в конституцията, Екатерина Михайлова отговори, че в парламентарната група ще има такова обсъждане. По думите й не е страшно, ако депутатите на ДСБ и СДС гласуват по различен начин предлаганите промени в основния закон.
Никога не съм очаквал и не съм разчитал на подкрепата на ДСБ за Пакта за финансова стабилност, коментира в късния следобед премиерът Бойко Борисов, цитиран от агенция “Фокус”. По думите му подобен пакт и подобни мерки са присъщи само на истински десни партии, а не на ДСБ.
Ако е необходимо, винаги бих могъл да възложа на Дянков да им обясни Пакта за финансова стабилност, защото той е една крайна дясна мярка, която не е записана в учебниците по политикономия на социализма, каза Бойко Борисов.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване