05/31/11 17:55
(http://www.klassa.bg/)

Анди Мъри се измъчи в два дни срещу Троицки на "Ролан Гарос"

Поставеният под номер 4 в основната схема Анди Мъри се класира за 1/4-финалите на Откритото първенство на Франция, след като записа труден успех с 4:6, 4:6, 6:3, 6:2, 7:5 над 15-ия в схемата Виктор Троицки (Сърбия). Двубоят бе прекъснат след края на четвъртия сет заради настъпилата тъмнина в Париж в понеделник. С тази победа първата ракета на Великобритания си осигури двубой в следващата фаза срещу Хуан Игнасио Чела (Аржентина).
Петият сет бе особено интересен. Любопитна ситуация се получи в шестия гейм, в който при спечелена от Троицки точка момче, подаващо топките, влезе в корта по време на разиграването. Именно в този гейм сърбинът осъществи и така важния пробив в петия сет. Едва при четвъртия си мачбол след 66 минути игра и общо 3 часа и 36 минути в двата дни Мъри сложи край на спора и се класира за 1/4-финалите в Париж.
При дамите Мария Шарапова трябваше също доста да се потруди, но въпреки това успя да надвие младата Агниешка Радванска със 7:6 (7:4), 7:5 и се класира на 1/4-финал. В следващия кръг Шарапова ще трябва да играе срещу Андреа Петкович, която надви Мария Кириленко с 6:2, 2:6, 6:4.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване