05/31/11 13:04
(http://radiomilena.com/)

ДПС иска вот на недоверие за цялостната политика на ГЕРБ

ДПС ще иска вот на недоверие за цялостната политика на правителството. Това съобщи заместник-председателят на ДПС Лютви Местан на пресконференция, предаде репортер на агенция КРОСС. Партията ще предложи на утрешните консултации с БСП вотът да е за провал на цялостната политика, а не само за социално- икономическата сфера. По-рано днес социалистите посочиха като възможни мотиви несправянето с кризата, проблемите в сектор „сигурност“ и действията на вътрешния министър Цветан Цветанов.

 

Лютви Местан увери, че при необходимост ще се проведат консултации с други парламентарни сили. „Трябва да е за цялостна политика. Не че е по-малко основателно да се иска вот за социално-икономическото положение, но смятаме, че провалът на отделните секторни политики произтича от сгрешения модел на властта“, разясни той.

 

По думите му най-големият дефицит на властта, с който се свързва и основния мотив на вота, е отсъствието на национална визия за развитието на страната. „Проблемът е, че кабинетът не е осъзнал необходимостта от национална визия“, каза депутатът, според когото вотът трябва да покаже, че е възможен и друг модел на властта, който ще изключи политическо управление, което стои зад „Атака“.
„Този път вотът ще изиграе и друга важна своя функция – да представи алтернативи на политика“, допълни Местан.

Bookmark/Favorites Svejo Google Bookmarks Delicious StumbleUpon Facebook Сподели

Публикувана на 05/31/11 13:04 http://radiomilena.com/news/?p=12519
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване