06/01/11 17:31
(http://www.klassa.bg/)

40% от младежите искат да емигрират

40% от българските младежи не изключват възможността да емигрират извън страната. Това сочат резултатите от проучване „Нагласи и ценности на младите хора в България януари 2010 г. – май 2011 г.”, което беше представено вчера в Националната спортна академия. 7% от юношите са категорични, че ще напуснат България, а 54% са твърди в намерението си да останат у нас. Според проучването причините за това са безработицата и ниският жизнен стандарт в страната. Специалистите твърдят, че за резултатите помага и създаваната от медиите представа за по-добър начин на живот в страните от ЕС, от перспективите за успешна реализация, възможностите за доходна работа и по-добро образование.
„Въз основа на обществените нагласи сред младата част на българското население отчитаме неудовлетвореност от съществуващата държавна политика спрямо българската младеж, обусловена от ниския стандарт на живот в страната“, заявяват авторите на изследването.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване