06/01/11 11:36
(http://radiomilena.com/)

Виртуозният спектакъл „Ритъм & Блус 2” на гости в Бургас

След три изключително успешни сезона на авторската постановка на утвърдения и доказан в цял свят композитор и диригент Румен Цонев, следва и нейното логично продължение „Ритъм & Блус” 2. Втората част на виртуозния музикален спектакъл на почетния гражданин на Бургас проф. Румен Цонев ще гостува на бургаската публика на 5 юни /неделя/ от 19.00 часа на сцената на Операта.

Новият театрален спектакъл ще открехне завесата и ще разкаже невероятни истории от живота на прочути композитори като Хендел, Бах, Моцарт, Бетовен, Шуберт, Шопен, Росини, Пучини, Сен Санс, Чайковски и Рахманинов. Музикалните произведения са изпълнени виртуозно, но и с лека закачка, от изключителния актьорски състав на Малък градски театър „Зад канала” Филип Аврамов, Албена Михова, Жени Александрова-Лечева, Симеон Бончев и др. Костюмите и сценографията са дело на Петя Стойкова.

Бургаските зрители, които посетят спектакъла, ще разберат защо нощната музика на Моцарт е малка, ще видят баланс на осем ръце, ще чуят песни на седем езика и не на последно място майсторски изпълнения на цигулка и пиано.

Билетите за музикалната постановка можете да намерите на касата в Бургаската опера от 9.00 до 18.00 часа.

Проф. Румен Цонев е композитор, диригент и музикален теоретик, родом от Бургас. Завършил е Българската държавна консерватория. Ръководи катедрата по музика в НАТФИЗ „Кр.Сарафов”, както и департамент „Театър” в НБУ. Доктор е на Парижкия университет Сорбоната.

Автор е на музиката на 140 театрални спектакъла, игрални, документални и анимационни филми. Постановки с негова музика са играни в САЩ, Канада, Великобритания, Франция, Германия, Италия, Испания, Белгия, Австрия, Швеция, Норвегия, Кипър, Тунис, Тайван и др.

Bookmark/Favorites Svejo Google Bookmarks Delicious StumbleUpon Facebook Сподели

Публикувана на 06/01/11 11:36 http://radiomilena.com/news/?p=12552
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване