06/01/11 10:05
(http://radiomilena.com/)

ЕК препоръчва повишена хигиена заради смъртоносната бактерия

Европейската комисия препоръчва повишена хигиена за предотвратяване на по-нататъшното разпространение на бактерията Ешерихия коли. Това се посочва в съобщение на комисията след среща на представители на националните санитарни власти от Евросъюза в Брюксел.

 

Комисията е била уведомена от германските власти, че изследванията на испанските краставици не са потвърдили източник на зараза.

 

В официалното съобщение на комисията се препоръчва преди консумация плодовете и зеленчуците да бъдат измивани старателно, хората да мият ръцете си преди да приготвят храна или преди да започнат да се хранят, след използване на тоалетна или след смяна на пелени. Препоръчва се също добре да бъдат измивани приборите и съдовете за храна.

 

Според еврокомисаря по здравеопазването и потребителите Джон Дали, случаите на заразяване намаляват, но е съществено контролът да бъде продължен. Според последната официална информация, бактерията със сигурност е причина за смъртта на девет души в Германия и на един човек в Швеция.

/КРОСС/

Bookmark/Favorites Svejo Google Bookmarks Delicious StumbleUpon Facebook Сподели

Публикувана на 06/01/11 10:05 http://radiomilena.com/news/?p=12546
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване