06/01/11 17:42
(http://www.klassa.bg/)

Инспекторите откриват сезона на 10 юни

Преди старта на летния туристически сезон Българската агенция по безопасност на храните и Комисията за защита на потребителите на 10 юни започват проверки по Черноморието, давайки старт и на сезона. Както и миналата година.
Факт е обаче, че резултатите от масовите проверки, освен че осигуряват приходи от глоби в бюджета не гарантират на потребителя достатъчна сигурност. Имало съмнения, че големите хранителни вериги, вместо да пият студена вода заради продукти с изтичащ срок на годност, ги предоставят, вероятно с „отстъпка“ на хотелски комплекси, които ги включват в офертата „ол инклузив“. Подобни съмнения имаше и миналата година, вероятно ще има и догодина. Потърпевши от тази практика може да са всички, включително и проверяващите – били те от Комисията за защита на потребителите или от Агенцията за безопасност на храните. Любопитно е също, че тези проверки се правят на „изхода“ - в морските курорти през лятото и в зимните през зимата, но в действителност не и на „входа“ - в самите хранителни вериги.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване