06/01/11 18:10
(http://www.klassa.bg/)

Много шумни проверки за нищо резултати

Седем фирми, които са влагали солеви разтвори в пилешки продукти, ще бъдат глобени с по 10 хиляди лева. Освен тази глоба те трябва да сменят надписите в етикета, за да знае купувачът, че въпросните продукти са „напомпани“ допълнително. Толкова. Може да не е полезно да ядем месо, шприцовано със солеви разтвори, но от него не се умира, което значи, че не е опасно и може да бъде на пазара. Може ли обаче някой да си представи колко време би просъществувал подобен „месен“ продукт в един средностатистически хранителен магазин в Западна Европа. Там се изискват международни сертификати и за кучешките храни.
Само че у нас всичко може и всичко се излага за продан. Цяло чудо е, че още не е пламнала голяма инфекция, твърдят специалистите. Оказва се, че дори в търговските вериги, собственост на световни европейски марки, не изискват от доставчиците си сертификатите, които са задължителни в Западна Европа. И това най-меко казано може да се нарече двоен стандарт към българския производител.
По всичко личи само с препоръки няма как да бъде защитен родният купувач. Изглежда е време да се приложат т. нар. доброзорни мерки.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване