06/01/11 17:47
(http://www.klassa.bg/)

САЩ останаха без споразумение за дълга

С 318 срещу 97 гласа Камарата на представителите на САЩ отказа да приеме законопроекта, който да повиши пределния обем заеми на федералното правителство с 2,4 трлн. долара, съобщи „Уолстрийт джърнъл“. Предложението за увеличаване на тавана на дълга над сегашните 14,3 трлн. долара бе на президента Барак Обама. То се нуждаеше от подкрепата на две трети от гласовете. 82 демократи гласуваха заедно с републиканците против предложението. Конгресмените имат срок до 2 август да постигнат споразумение по въпроса.
Републиканците заявиха, че биха подкрепили повишаването на тавана само ако това бъде придружено от мерки за съкращаване на разходите.
През април Конгресът изпита същите трудности по повод закона за бюджета. В крайна сметка се стигна до компромис между републиканците, които настояваха за намаляване на бюджетните разходи с не повече от 33 млрд. долара, и републиканците, които поискаха съкращаване на бюджета с 61 млрд. долара. В момента утвърденият таван на държавния дълг на САЩ е в размер на 14,29 млрд. долара и финансовото министерство обяви, че след достигането му правителството е изправено пред дефолт. Приетите „извънредни мерки" позволиха отсрочване на настъпването му до 2 август 2011 г.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване