06/01/11 17:49
(http://radiomilena.com/)

Щастлив първи юни за децата със специфични потребности

Децата със специални нужди от община Поморие отбелязаха с радост първи юни. Веселият празник, с много подаръци, богата аниматорска програма  и вкусна почерпка, бе организиран от Фондацията за деца с проблеми в развитието „Свети Мина”.  Разноцветните балони, модерните играчки, раздадени от Спайдърмен и игрите с принцеса донесоха  празнично настроение. Председателката на Фондация „Св. Мина” Грета Найденова  благодари за съпричастността и каза, че всеки ден е празник, щом очичките на децата  греят от щастие. Тя благодари на  присъстващите за подкрепата както днес, така и много пъти преди това. На тържеството присъстваха кметът на община Поморие инж.Петър Златанов, общинските съветници Стефка Ангелова и Катя Христофорова, управителят на Център за обществена подкрепа  към  ОП „Социално обслужване”  Милена Тилева и екип от специалисти от помагащи професии,  родители и гости.

Децата със специфични потребности отново получиха доказателство, че са  деца като всички останали. В приветствието си към тях кметът Петър Златанов им пожела безкрайно щастливи дни, изпълнени с много игри, смях и приятелства.

За задоволяване нуждите на децата с проблеми в развитието    работят  логопедичен и рехабилитационен кабинет в град Поморие. Те са филиал към Център за обществена подкрепа, който предоставя социални услуги на деца в риск и техните семейства от община Поморие. Потребителите  на ЦОП- деца на различни възрасти и с различни възможности  отпразнуваха деня на детето, като  изработиха цветни апликации, рисуваха  на асфалт и  се веселиха чрез музика и танци в детска дискотека.”Те са нашите слънчица, на които даряваме  своята любов и всеотдайност”, сподели Милена Тилева, управител соцални услуги в общността.

В 16.00 часа всички се отправиха към центъра на Поморие, където пред новата сграда на читалището с концерт се отбеляза международния ден на детето – 1 юни.

 

 

 

 

 

Bookmark/Favorites Svejo Google Bookmarks Delicious StumbleUpon Facebook Сподели

Публикувана на 06/01/11 17:49 http://radiomilena.com/news/?p=12569
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване