06/02/11 17:28
(http://www.klassa.bg/)

Alianz Open дава два билета за „Сейнт Андрюс“

Георги Иванов
georgi.ivanov@klassa.bg

Двамата най-добри голфъри от двата турнира от веригата Alianz Open и тази година ще получат като награда възможността да покажат уменията си в Меката на аристократичния спорт – игрището „Сейнт Андрюс“ в Шотландия. Това съобщиха организаторите на турнирите, които ще се състоят на 11 юни на терена Йън Уузнъм в „Пирин голф и кънтри клуб“ и на 16 юли на проектираното от Гари Плейър трасе на „БлекСийРама“.
След миналогодишия успех на турнира „Алианц България“ отново покани голфъри от страната и чужбина, като до момента има записани над 50 желаещи, а до старта на състезанието се очаква бройката да нарасне, още повече че наградата е лелеяна за всеки тръпнещ с клъб в ръцете. Край Разлог форматът на надпреварата ще бъде „скрамбъл“. При него голфърите играят по двойки, по две двойки във флайт. И двамата съотборници отиграват топката на всяка дупка и решават чия е по-добре отиграна, след което продължават с нея, обясни Вим Каудайс, голф-професионалист от „Пирин голф и кънтри клуб“. След това в картата се записва по-добрият резултат от двамата участници в отбора, а резултатите се прибавят към индивидуалните постижения в следващия турнир на „БлекСийРама“. За да има по-изравнени възможности, както е честно в голфа, на участниците с по-висок хендикап ще се отнема две трети от него, а на тези с по-нисък ще се прибавя. „Турнирите са аматьорски, участниците имат много различен хендикап и наистина е честно да им се дадат равни шансове за успех. Точно такъв е духът на играта“, обясни г-н Каудайс.
Наградата, давана за втора поредна година, участие на турнир на „Сейнт Андрюс“, също е уникална. Със своята 500-годишна история то е считано за „дома на голфа“. През 2009 година Alianz положи началото на тригодишна партньорска програма с шотландското голф-обединение „Сейнт Андрюс Линкс“, организатор на Открития шампионат и на „Алфред Дънхил Линкс“ за професионалисти и аматьори. През миналия септември честта да играят на този терен имаха Емил Марков и Николай Пенев, които станаха победители в българските турнири на „Алианц“. Там двамата завоюваха изключително престижното трето място. Националът ни Емил Марков и досега не крие емоциите си от случилото му се миналата година: „Всеки голфър мечтае за две неща, да вкара с един удар и да играе на „Сейнт Ендрюс“. През 2006 година направих хол-ин-уан, а през миналата бях и на легендарното игрище“.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване