06/02/11 11:49
(http://radiomilena.com/)

Да подадеш ръка!

На 1 юни децата от цял свят празнуват с много смях, веселие и радост и получават внимание и подаръци от своите родители. Но има и такива, за които това е невъзможно. Тогава е нужно някой да им подаде ръка.
Вчера в Поморие гостуваха децата от Комплекса за социални услуги за деца и семейства – Община Бургас. Това са деца, които живеят в специализирана институция, деца с отклоняващо поведение, деца, отпадащи от училище, деца, жертва на насилие. Програмата за техния празник включваше посещение на манастир „Свети Георги, Музея на солта и Посетителския център за опазване на Поморийското езеро. Децата се запознаха с християнските добродетели и ценности и получиха подаръци в манастира, увлекателната лекция в музея им разкри тайната на „бялото
злато”, а в посетителския център най-интересното бе наблюдението с помощта на телескоп на птиците, гнездящи в Поморийското езеро. Като всички празници и този завърши с почерпка.
Всички деца имат нужда от празници, които им дават силен дух и далечни хоризонти. Именно това им помага за тяхната интеграция и правилно развитие. За вчерашния празник и радостта и щастието в детските очи благодарим за помощта на РУП – Поморие, Община Поморие, ПГТ Алеко Константинов” – Поморие, фондация „Зелени балкани” и фирма „Гранд ООД” – Поморие.

Диана Калчева

 

Bookmark/Favorites Svejo Google Bookmarks Delicious StumbleUpon Facebook Сподели

Публикувана на 06/02/11 11:49 http://radiomilena.com/news/?p=12604
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване