06/02/11 17:21
(http://www.klassa.bg/)

Катарци дават 20 млн. евро за „Бербатов с екипа на ПСЖ“

Френският „Пари Сент Жермен“ бе замесен като поредния европейски клуб, който проявява желание да привлече в състава си голмайстора на Висшата лига за изминалия сезон Димитър Бербатов. Според вестник "Le Parisien" новите катарски собственици на клуба ще извадят солидни средства за селекция през лятото и са готови да платят 20 милиона евро за играча.
Бербо за пореден ден стана център на спекулации относно бъдещето му в медиите в няколко държави в Европа, като този път се намесва и „Газпром“, който бил готов да плати за него 16 милиона евро. Според информации в немски издания българинът попада в плановете за селекция на „Шалке 04“. 30-годишният нападател е желан за партньор на ветерана Раул Гонзалес в атаката на "кралскосините". „Шалке“ не се представи на очакваното ниво в Бундеслигата през последния сезон, но за сметка на това стигна до 1/2-финал в Шампионската лига и спечели Купата на Германия, като така си осигури участие в Европа и догодина. Сега спонсорът "Газпром" е готов да развърже кесията, за да направи шампионска селекция за атака на титлата. От клуба са готови да извадят 16 милиона за българина, което би трябвало да бъде напълно достатъчно за евентуален трансфер.
След като Бербатов бе оставен извън групата на "червените дяволи" по време на финала в Шампионската лига срещу Барселона, тръгнаха многобройни слухове относно бъдещето на българина. В последните дни се заговори, че Бербатов е искан от „Тотнъм“, „Нюкасъл“, „Борусия“ (Дортмунд), „Глазгоу Рейнджърс“, „Селтик“, „Шалке 04“ и други. Самият футболист заяви, че се надява да изпълни договора си с „Юнайтед“, който е до края на следващия сезон.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване