06/02/11 19:11
(http://www.klassa.bg/)

На 6 юни Меглена Кунева се кандидатира за президент

Инициативен комитет за издигането на бившия еврокомисар Меглена Кунева като независим кандидат за президент на България ще обяви официално кандидатурата й на 6 юни. Обявяването ще се състои по време на среща с обществеността в хотел „Радисън“. От информация на сайта на Кунева става ясно, че тя ще представи мотивите си за включване в президентските избори, както и принципите и посланията на кампанията си. Членовете на комитета на свой ред ще обявят аргументите си за подкрепата си към Кунева. Очаква се да присъстват режисьорът Иглика Трифонова, скулпторът Георги Чапкънов, певецът Дони, актьорът Чочо Попйорданов, адвокат Иван Тодоров, който е сред собствениците на издателство "Сиела", и бившият зам.-омбудсман Борислав Цеков.
Меглена Кунева винаги е заявявала, че би се кандидатирала само като надпартиен президент. Тя вероятно ще бъде подкрепена и от НДСВ, тъй като преди дни Симеон Сакскобургготски заяви, че е добър кандидат за държавен глава.
На „Позитано“ 20 се коментира, че в БСП също има среди, които смятат, че трябва да подкрепят бившия еврокомисар.
Меглена Кунева е сериозна кандидатура и е добре да има повече кандидати, които имат такова добро име и такава добра репутация, коментира Петър Курумбашев от Коалиция за България. На въпрос, дали е възможно БСП да подкрепи Кунева с условието кандидат на социалистите да е вицeпрезидент, Курумбашев посочи: „Не е възможен такъв вариант, който да представлява левицата да бъде на второ място.“
Две групи във Facebook са в битка „за“ и „против“ кандидатурата на Меглена Кунева за президент на България. Първата я подкрепя и е предназначена за тези, които биха участвали в издигането й като кандидат за президент на страната от името на гражданите. За целта съгласно българското законодателство са необходими подписите на 7000 избиратели, организирани в инициативен комитет.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване