06/02/11 17:31
(http://www.klassa.bg/)

На Ли ще играе за титлата на „Ролан Гарос“

На Ли пренаписа поредната страница от историята на китайския тенис, превръщайки се в първата представителка на Китай, достигала до финал на „Ролан Гарос“. Това стана факт след победа с 6:4 7:5 над Мария Шарапова в среща от полуфиналите, слагайки по този начин край на надеждите на рускинята за кариерен Голям шлем - спечелването на четирите титли на турнири от шлема. "Не вярвах, че мога да стигна до финал на „Ролан Гарос“. Надявам се от втория път да успея", сподели финалистката от Australian Open минути след победата си.
В опит да се превърне в първата китайка, печелила титла от Големия шлем, На Ли ще се изправи срещу победителката от двубоя между шампионката от миналата година Франческа Скиавоне и Марион Бартоли.
Поставеният под номер 2 в основната схема при мъжете Новак Джокович заяви, че влиза със самочувствие в полуфиналния двубой срещу Роджър Федерер днес. Той не се притеснява от факта, че до двубоя вече е ще е записал четири поредни дни без изигран мач. Съперникът на сърбина в четвъртфиналите Фабио Фонини (Италия) се отказа заради контузия. "Все пак напоследък играх доста тенис, така че не мисля, че съм загубил ритъм. Нямам търпение да се върна на корта и да се боря, много съм мотивиран", каза Джокович. Той ще се изправи срещу Федерер за първи път в Париж, като общата статистика е в полза на швейцареца - 13 победи срещу 9 загуби за него. Джокович обаче има победи срещу Федерер в последните им три сблъсъка през тази година. "Той е велик играч, голям шампион. Но аз играя най-добрия тенис в живота си. Така че трябва да изляза и да вярвам, че мога да победя. Само така мога да стигна до положителен край - коментира сърбинът, който е категоричен, че не подценява съперника си. - Роджър е най-успешният тенисист в историята на Големия шлем. Той играе толкова добре… стига поне четвъртфинал или полуфинал на всеки турнир от Шлема, на който играе".
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване