06/06/11 17:20
(http://www.klassa.bg/)

Бизнесът също трябва да бъде чут за заплатите

Добрата новина за хората, които получават минимални заплати, е, че те ще бъдат вдигнати с 30 лв. и ще станат 270 лв. И тази сума е крайно недостатъчна, като се имат предвид изчисленията на синдикатите, които са категорични, че за живот са необходими минимум 500 лв. на човек. Но все пак показва волята на кабинета да вдигне с малко стандарта на живот, след като две години доходите у нас бяха замразени заради кризата – финансова и икономическа.
Проблемът в случая е, че кризата удари много сериозно предприемачите – хората, които създават работни места, и те не показаха особен ентусиазъм от решението на правителството, което води след себе си допълнително натоварване на бизнеса с около 44 млн. лв. Това бе съобщено от БТПП и от БСК, които възразиха срещу „отхлабването на колана“.
Очевидно е, че най-добрият вариант да има по-високи заплати е икономиката да тръгне на по-бързи обороти и да се отлепи от положението, в което бизнеси се закриват, а не се развиват. За което се иска и малко помощ от държавата.
Ако такова съживление бъде регистрирано, няма нищо по-нормално от това да се мисли за варианти, при които работната сила да получи достойно възнаграждение и да се преместим от опашката по доходи в ЕС към по-предни позиции.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване