06/06/11 17:44
(http://www.klassa.bg/)

Доларът може да загуби постигнатия успех

Най-добрите месечни резултати на долара след ноември може да се окажат краткотрайни заради забавянето на икономиката в САЩ и падащата краткосрочна лихва, съобщи „Блумбърг“. Това насърчава инвеститорите да използват валутата за финансиране на вложения в по-високодоходни активи. Стойността на зелените пари ще остане непроменена от сегашното си ниво до края на годината, под прогнозираното предишния месец увеличение от 2%, посочват анализатори пред агенцията. Докато доларът спечели срещу 14 от 16-те си основни конкурента през май, той отстъпи последната седмица заради по-слаби производство, заетост и потребителско доверие от предвидените. Това даде възможност на търговците да предполагат, че Федералният резерв ще пази равнището на лихвите около нулата. Те не виждат и много причини да търсят убежище в единната европейска валута, след като финансистите на Стария континент се съгласиха да отпуснат още помощ към Гърция, а германският канцлер Ангела Меркел заяви, че ЕС ще пази еврото.
Доларът понижи стойността си с 2.2% срещу единната валута през последната седмица и се търгуваше при 1.4594 долара за евро. Йената поскъпна с 0.2% до 117.28 за евро. Австралийският долар напредна с 0.3% до 1.0747 долара от 1.0716 долара на 3 юни, когато успя дори да достигне 1.0775 долара, своеобразен връх след 11 май. Спрямо йената валутата на Сухия континент покачи стойността си с 0.2% до 86.19 йени от 86.05 йени преди. Рублата отстъпи с 0.6% до 40.68 за евро, най-ниското равнище след 29 април. Руската валута спечели срещу долара 0.5% и се търгуваше при нива от 27.7905 рубли за долар.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване