06/06/11 18:26
(http://www.klassa.bg/)

ЕП ни оценява готови ли сме за Шенген

Европейският парламент ще обсъди днес готовността на България и Румъния да се присъединят към Шенгенското пространство, предаде „Дойче веле“. Гласуването на оценката, която има задължителен, но консултативен характер, предстои утре.
Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на ЕП гласува миналия месец становището, че двете страни са готови да се присъединят към Шенген. Тогава отпадна предложението за обвързване на въпроса с този за престъпността и корупцията в двете държави.
Няма страна в ЕС, която да не е засегната от корупцията, заяви вчера еврокомисарят по вътрешните работи Сесилия Малмстрьом. Тя представи в Брюксел нови мерки за по-ефективен отговор на щетите от корупцията за икономиката на съюза, които са 120 млрд.евро годишно.
Попитана, дали България и Румъния са страните с най-високите нива на корупция в ЕС, комисарят коментира, че доклади като този на "Трансперънси интернешънъл" не дават представа за цялата истина. Тя каза, че ЕК ще изработи доклад по най-широк кръг въпроси за корупцията в ЕС. Малмстрьом разграничи темата от тази за членството в Шенген на България и на Румъния.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване