06/06/11 18:13
(http://www.klassa.bg/)

Левицата иска повече полиция в общините

БСП предлага да се увеличи полицейското присъствие в общините, което да се случи до 2015 г. Това е заложено в управленски проект на червените за регионално развитие и местно самоуправление до 2030 г.
Според партията, за да се гарантира сигурността на хората, трябва да има по-голямо физическо присъствие на органите на реда или да се създадат местни формирования. БСП предлага още да се разшири финансовата децентрализация не само от държавата към общините, но и от общините към кметовете на населените места. Според лидера на партията Сергей Станишев сегашното управление прехвърля все повече задължения към общините, но им отпуска все по-малко средства. Той обяви още, че сред основните проблеми на общините е усвояването на еврофондовете. Затова от БСП искат до 2020 г. да се изгради нова децентрализирана система за оползотворяване на европейските пари. Според друго предложение на партията от 2020 г. трябва да се въведе второ ниво на самоуправление с пряк избор на регионалните управители.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване