06/06/11 18:15
(http://www.klassa.bg/)

Митниците проверяват голяма фирма за горива

Митниците проверяват голяма фирма, занимаваща се с горива. Това съобщи по bTV вчера шефът на агенцията Ваньо Танов. Той отказа да назове нейното име, но допълни, че работната група, заела се със случая, ще има повече яснота до края на седмицата. В тази връзка шефът на митниците не изключи възможността „в скоро време срещу него да се появят нови компромати, защото „доста от фирмите с акцизни стоки имат натрупана финансова мощ, която могат да използват в компрометиране, да смъкват важни и отговорни постове, от които зависи дали да продължи тази схема“.
Танов изрази съжаление, че преди време в схемата с компроматите е замесен и синът му. Според него това било външна поръчка от хора, които били заинтересовани да бъде ударен шефът на митниците. Ваньо Танов изрази съмненията си, че зад тези атаки стоят босове на контрабандата, които са свързани с акцизни стоки и които бяха сериозно ударени чрез затварянето на определени канали. „Освен това ние направихме и доста законодателни промени, има сериозно осветляване, и то в условията на криза", каза той.
Танов съобщи още, че за последната седмица са задържани по границите 3 хиляди мастербокса цигари, и изтъкна и че според него МВР трябва да се занимава с продавачите на контрабандни цигари по пазарите, а с едрите босове - ГДБОП.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване