06/06/11 13:51
(http://radiomilena.com/)

Найденов прие оставката на директора на ИАРА Явор Недев

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов прие оставката на изпълнителния директор на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) Явор Недев след съгласуване с премиера Бойко Борисов, съобщиха от МЗХ.

„Смяната не е продиктувана от несправяне с работата”, коментира министър Найденов.
Той благодари на Явор Недев за досегашната си дейност и всичко свършено до момента във връзка с усвояването на европейските средства по оперативната програма.
„Оценявам като мъжка и достойна постъпката му за подадената оставка, че поема професионалната отговорност за създаденото напрежение сред рибарската общност във Варна”, каза министърът.
Временно изпълняващ длъжността на ИАРА ще бъде досегашния заместник Ивайло Беров. В рамките на утрешния ден той ще има задачата да освободи директора на регионалната агенция по рибарство във Варна Продан Проданов.
Междувременно от ИАРА публикуваха прощално обръщение на Явор Недев, в което той отчита, че е дал истинския старт на ОП “Рибарство”, получавайки от ЕК “положителна оценка за съответствие”. За пет месеца усвояемостта по програмата е скочила от 3,58 % на 20,15 %, а контролната дейност на агенцията през 14-те месеца на мандата ми се е увеличила 17 пъти в сравнение с предходните години:
„Мисля че възвърнах в този сектор закона, реда и уважението!
Нямам никакви нарушения, винаги съм стоял зад рибарите и сектора и смятам , че престижът на агенцията е променен към по-добро.
Право на всеки работодател е да определя екипа си, а ако дори един човек от бранша е бил недоволен от моята работа през тези месеци, аз поемам професионална и политическа отговорност и напускам агенцията по рибарство и аквакултури !
Хората от сектора, работодателите ми и колегите трябва да дадат истинската оценка за работата ми, а не – аз.
Гордея се, че съм бил част от екипа на д-р Мирослав Найденов!
Благодаря на всички медии за коректната ни съвместна работа!“

/КРОСС/

Bookmark/Favorites Svejo Google Bookmarks Delicious StumbleUpon Facebook Сподели

Публикувана на 06/06/11 13:51 http://radiomilena.com/news/?p=12701
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване