06/06/11 09:49
(http://radiomilena.com/)

Сезонът в Слънчев бряг започна с протест на хотелиери

Десетки хотелиери в Слънчев бряг излязоха на протест и блокираха за около половин час пътя за Варна. Протестиращите са недоволни от правилата, наложени от „Слънчев бряг“ АД, което според тях изземва функциите на държавен орган и налага собствените си решения по управлението на транспорта и достъпа до комплекса, само и изцяло в собствен интерес.

Новата транспортна схема включва синя зона в комплекса, драстично намаляване на броя на такситата, както и нова схема на временните обекти.
Към протеста се присъединиха ресторантьори, таксиметрови шофьори и доставчици на стоки.
Хотелиерите не искат да плащат и инфраструктурна такса за поддръжка на алеите, зелените площи и осветлението в курорта.
Проблемът не може да намери решение вече няколко години. Изпълнителният директор на „Слънчев бряг“ Мария Михалева коментира за БТВ, че протестът е заради силно засегнати икономически интереси. Не било тайна, че хотелиери печелят от незаконните обекти, разположени на тяхна територия, и са в комбина с шофьори на нелегални таксита.
„До протестът на хотелиерите в “Слънчев бряг” се стигна след като изпратихме декларация и писмо до министър Трайчо Трайков с молба за среща, на която да обсъдим проблема с инфраструктурата в курорта – проблем, който е от повече от 10 години. Отговор обаче не получихме”, каза в интервю за Радио Варна председателят на съюза на собствениците в курорта Елена Иванова.
Тя посочи, че недоволството е основно срещу държавата, която притежава 75% от комплекса и към община Несебър, която събира местни данъци и такси без след това да ги влага в “Слънчев бряг”. Акционерното дружество, което управлява комплекса събира такса инфраструктура, която според нас е незаконна. Освен това няма доказателства, че парите от таксата наистина отиват за ремонт на пътищата, каза още Елена Иванова. Протестът на хотелиерите започва в 11 часа на главния път Бургас-Слънчев бряг в района на Несебър .

/КРОСС/

Bookmark/Favorites Svejo Google Bookmarks Delicious StumbleUpon Facebook Сподели

Публикувана на 06/06/11 09:49 http://radiomilena.com/news/?p=12687
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване