06/07/11 18:37
(http://www.klassa.bg/)

БСП: Вдигането на доходите е предизборно

Намерението на правителството да увеличи пенсиите и минималната заплата е чисто предизборно, коментира вчера лидерът на БСП Сергей Станишев след заседанието на ИБ на партията. Според социалистите се прави опит с парите на българските данъкоплатци да се купят изборите.
До неотдавна управляващите се заричаха да оставят замразени доходите до 2013 г., но сега е дошло време кандидат-президентът Бойко Борисов да си прави кампания, изтъкна Станишев. Той е на мнение, че увеличението на доходите, което планират от ГЕРБ, не е осигурено финансово и прогнозира, че ще се наложи актуализация на бюджета, която ГЕРБ ще се опитат да отложат за след изборите.
Станишев определи повишаването на доходите като крайно наложителна мярка, но планираното от ГЕРБ увеличение нямало да покрие дори инфлацията. От БСП са изчислили, че увеличението на пенсиите трябва да е поне с 30 лв., а минималната работна заплата трябва да стане 300 лв.
Решението на Конституционния съд за прехвърлянето на активи от частните пенсионни фондове към бюджета на НОИ доказва, че ни управлява най- антиконституционното правителство, което България е имала, коментира още Станишев.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване