06/08/11 16:43
(http://radiomilena.com/)

Малкото голямо четене на шестокласниците

Провокирани от инициативата на БНТ 1 -Малкото голямо четене и от собствения интерес към книгите, шестокласници от СОУ „Иван Вазов” гр. Поморие осъществиха свое четене в салона на НЧ „Светлина -1939”. Мероприятието събра на едно място родители, учители и деца, за да изживеят всички заедно насладата от докосването до художественото слово. Гост на Четенето бе и приятелката на шестокласниците , поморийската художничка Нели Тодорава, която не само сподели с тях приятните мигове , но и твореше, провокирана от детските четения. С децата бе и Лидия Пенова,техен учител от първи до четвърти клас и приятел.
Любезни домакини на събирането бяха Донка Китанова-секретар  на читалището, Светлана Пеева-библиотекар и Елена Илиева, чиито изпълнения на пиано съпроводиха четенето и изпълниха с приятна атмосфера залата. Така срещата на трите изкуства-музика, литература и изобразително изкуство наистина превърна юнския следобед в празник на духа, а сградата на читалището в Храм на откровения и докосване до хубавата книга.
Момичетата и момчетата от 6 „в“ клас не само се пренесоха в света на книгите, те разбраха , че товарът на знанието не е бреме, а безценно богатство , че мъдростта, която черпят от книгите, е техният личен капитал, който никой не може да им отнеме . Запомниха още, че знанието идва с ЧЕТЕНЕ.
Заедно с балоните, които шестокласниците пуснаха, навън полетяха и детските им мечти . Само времето ще покаже колко силни са били те и колко смели са били децата, за да ги следват и осъществят.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Публикувана на 06/08/11 16:43 http://radiomilena.com/news/?p=12768
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване