06/08/11 16:22
(http://www.klassa.bg/)

НОИ запазва парите на частните пенсионни фондове

Работещите при първа и втора категория на труд, които се възползват от правото си на ранно пенсиониране до края на 2014 г., ще получават пенсии от НОИ, съобщи социалният министър Тотю Младенов след среща със социалните партньори във връзка с решението на Конституционния съд за отмяна на част от поправките в Кодекса за социално осигуряване, които засягат ранното пенсиониране, предаде DarikFinance. Младенов обясни още, че заради отмяната на параграф 4а от преходните разпоредби на кодекса прехвърлените в НОИ пари от партидите на категорийните работници няма да се връщат в частните дружества, а оттук нататък вноските им ще отиват по новоразкрити индивидуални партиди в пенсионните дружества.
В края на май Конституционният съд обяви текста от Кодекса за социално осигуряване, касаещ прехвърлянето на 108 млн. лв. от индивидуални партиди на категорийни работници в професионални пенсионни фондове в НОИ, за противоречащ на основния закон.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване