06/12/11 18:13
(http://www.klassa.bg/)

Борисов: Намерил съм най-добрия кандидат за президент

Вече съм намерил кандидат-президент, който да бъде приет, заяви вчера пред Нова телевизия премиерът Бойко Борисов. Според него кандидатът на ГЕРБ е много силен и затова очаква той да получи подкрепа. Министър-председателят каза, че очаква на предстоящите местни избори ГЕРБ да спечели поне 6–7 големи града. Той предложи на лидера на БСП Сергей Станишев да се кандидатира за кмет на столицата. “Предлагам на Станишев, понеже той се оправдава, че не може да се кандидатира за президент. Сега има редкия шанс да повтори моя път. Има избори за кмет на София – една изключително важна позиция за атака на правителството“, каза Борисов. Според него бившият премиер и цар Симеон Сакскобургготски в момента е най-подготвен за поста президент. „Няма президент, канцлер, който, като дойде в България, да не ме пита какво прави царят“, каза лидерът на ГЕРБ. Според Борисов оставането на НДСВ в тройната коалиция след присъединяването на България към ЕС е "изиграло лоша шега на Сакскобургготски". Премиерът допълни, че е научил много за политиката от работата си при Симеон ІІ. Той беше категоричен, че няма да подкрепи Меглена Кунева, защото „помни какво е казала тя за него“.
По-късно премиерът коментира и изказването на Георги Първанов, че смята да остане в политиката и след края на мандата си. „Ако оставите Първанов, държавата ще фалира като Гърция“, каза Борисов. Лидерът на ГЕРБ призова президента да види какво е направил като върховен главнокомандващ с армията и да даде оценка за съдебната система, която изцяло е конструирал, както и за четирите години управление на тройната коалиция, която е формирал.
„Добре е дошъл на избори, когато пожелае“, каза премиерът. Според него за девет години Първанов е назначил над 50% от агентите на „Държавна сигурност“ да ни представляват в чужбина като дипломати, така че било "нагло" да обвинява външния ни министър Николай Младенов за неуспехите с приемането ни в Шенген.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване