06/12/11 11:20
(http://radiomilena.com/)

Тр. Трайков: Слънчев бряг е снимка на това, което не искаме в туризма

„Слънчев бряг е снимка на много неща, които не искаме да виждаме в туризма – презастрояването, безразборното паркиране, проблемите с обществения ред и формите на алкохолен туризъм“, заяви министърът на икономиката Трайчо Трайков по време на посещението си в Слънчев бряг, цитира БургасНюз. Той пристигна, за да обсъди проблемите, заради които протестират хотелиерите и ресторантьорите. Срещата между министъра, Съюза на собствениците и „Слънчев бряг“ АД продължи повече от два часа. Хотелиерите излязоха от нея още по-сърдити, а министър Трайков беше толкова обиден, че отказа да присъства на откриването на сезона.

„Парадоксално е, че търговското дружество се опитва да реши въпроси, които не е решила общината. След като миналата година сменихме ръководството на АД-то и аз им казах какво очаквам от тях, тази година те предложиха конкретни мерки. Има дебат по това доколко са приложими и доколко са юридически обосновани някои от тези мерки. Всичко произтича от спора чия е собствеността. От една страна алеите са собственост като активи на Ад-то, от друга общината не поема никакви ангажименти по тях“, каза министърът.

По време на срещата се е постигнало решение представители на хотелиерите, министерството, в лицето на ресорния зам.-министър и АД-то да се създаде работна група, която да търси отговор на юридическия въпрос за собствеността на инфраструктурата. Срокът за това е краят на месец юли. Общо мнение по конкретни мерки, свързани с реда при зареждането, трафика, паркирането и алкохолните турове по баровете, трябва да бъде представено до края на другата седмица. Работната група ще прецени и дали ръководството на акционерното дружество е превишило правата си, каквито обвинения имаше от хотелиерите.

„Никой не подарява активите си“, заяви министър Трайков отговор на въпроса дали държавата би прехвърлила инфраструктурата на общината безвъзмездно. Министърът още веднъж напомни и за съществуването на миноритарните собственици, които трябва да се обезщетят. Според него това би могло да стане с обратно изкупуване на акциите им. Ако се стигне до такова решение е възможно да се ликвидира АД-то, каза министърът на икономиката, но в момента това не се обсъжда.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Публикувана на 06/12/11 11:20 http://radiomilena.com/news/?p=12899
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване