06/14/11 18:47
(http://www.klassa.bg/)

Станишев не се притеснява от връщане на Първанов в партията

Мисля, че е нормално президентът Георги Първанов да се върне след края на мандата си в БСП. Не се притеснявам от конкуренция от негова страна. Това заяви вчера на пресконференция лидерът на социалистите Сергей Станишев. Той припомни, че членството на държавния глава в партията е само временно замразено. По време на заседанието ръководството на левицата обсъди и вота на недоверие срещу кабинета.
„Няма как да дойде правителство, което да е по-объркано и по-насипно от това правителство – министър-председателят опровергава министрите“, каза Станишев. Той призова десницата също да подкрепи вота на недоверие, искан от БСП и ДПС. Според Станишев освен общата икономическа и социална криза в страната са много сериозни и проблемите, свързани с приемането ни в Шенген, както и плановете за предстояща приватизация на някои от основните държавни предприятия.
„Премиерът прати благодарствени телеграми на г-жа Меркел и г-н Саркози, за какво? За това, че Франция, Германия, Дания, Холандия категорично отказаха подкрепа за членството ни в Шенген“, заяви лидерът на социалистите. Според него основният проблем в момента идва от липсата на политическа подкрепа в ЕС за България.
Станишев определи като национално предателство плановете за продажба на „Български пощи“, АДИС и предприятията от военната промишленост.


Георги Кадиев: Синята коалиция не трябва да се подценява

Синята коалиция в София е сериозна сила и тя не трябва да бъде подценявана. Съжалявам, че те се отказаха да участват в изборите през 2009 година, а подкрепиха г-жа Фандъкова. Ако искат да бъдат алтернатива, те не може да са в това разкрачено положение - хем подкрепят, хем са алтернатива. Това каза в предаването пред Нова телевизия вчера Георги Кадиев, общински съветник от БСП в Столичен общински съвет и кандидат за кмет в София. Той допълни, че ако на изборите в столицата се стигне до балотаж между кандидатите на ГЕРБ и сините той ще гласува срещу партията на Борисов.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване